Bambumetsä

Katri 11.07.2015

Eilinen aamu lähti tosiaan käyntiin Heidin huoltajana ja kisaturistina ja jatkui sitten iltapäivällä retkellä bambumetsään. Metsä sijaitsi n. 20 minuutin bussimatkan päässä mäen rinteessä. Alueella oli myös muitakin Korean historiaan liittyviä nähtävyyksiä, mm. taloja, jollaisissa he ennen asuivat. Mielenkiintoista oli se, että miehet ja naiset asuivat eri taloissa, vaikka olivat naimisissa. Naisille oli omat miesten taloja huomattavasti suuremmat talot, yleensä hieman suojaisemmissa paikoissa kuin miesten. Miesten talot puolestaan sijaitsivat paikoilla, joista avautui kaunis näköala, he kun olivat runoilijoita.

 

 

Varsinaiseen bambumetsään täytyi sitten nousta melkoisen jyrkkä mäki, joka pisti puuskuttamaan jokaisen retkeläisen. Tuo reilun 30 asteen kostea lämpötila ei juuri urakkaa helpottanut. Metsässä kiersi hyvin sympaattinen polku, jonka varrelta löytyi mm. vesiputouksia ja pandapatsaita. Hieman harmittaa, ettei siellä ollut oikeaa pandaa, mutta bambujäätelön syöminen hieman lievensi tätä pettymystä.

 

 

Bambumetsän jälkeen kävimme myös kävelemässä puilla reunustettua tietä pitkin. Damyang Metasequoia Road onkin yksi täkäläisten suosima ulkoilualue. Siellä ilma on raikasta ja alue on kovin siisti. Tämän tien varresta löytyi mm. lampi, puutarhoja sekä ilmaston tutkimuslaitos, joka oli rakennettu aurinkopaneeleista vanhanaikaisen bambukorin muotoon.

 

 

Retkeilystä virkistyneenä päätin myös hyödyntää lämpimät ilmat ja käydä vielä heittämässä reenin ennen kotimatkaa. Rauhassa sai heittokentällä olla ja makustella heittämistä. Muutaman venäläisen lisäksi ei koko kentällä ollut meidän suomalaisten lisäksi muita, vain paikallista henkilökuntaa.

 

 

Huomenna sitten täytyy vielä käydä kuluttamassa viimeiset wongit johonkin, sekä kannustaa rajusti Heidiä finaalissa. Muistakaahan katsoa 12.15 alkaen!