Kahden uuden avaimen viikko

Katri 30.12.2015

Vuosi 2015 alkaa olla taputeltu. Miulla viimeinen viikko toi vielä täysin normaalista poikkeavan huipennuksen tullessaan, ostin nimittäin talon! Ei mitään kerros- tai rivitalohuoneistoa, vaan ihan kokonaisen omakotitalon. Sijainti ei voisi urheilijalle olla parempi, takapihalla menee pururata, jota pitkin reenipaikoille on matkaa n. 300 metriä. Huikeeta! En oikein itsekkään vielä ole asiaa kunnolla sisäistänyt, mutta eiköhän tässä erilaisten remontti ym. asiaan kuuluvien laskujen saapuessa ala valkiamaan...

Kuvassa oleva toinen avainläpyskä avaa oven fittarille, jonne ei enää vanhalla avainkortilla tammikuun puolenvälin jälkeen pääsekkään. Fittarilla on kyllä kovasti tullut käytyä tänä syksynä. On ollut mahtavaa päästä niin helposti muualla harjoittelemaan kun areena on ollut kiinni, tai kuntosalilla vuoroja koko päivän. Lisäksi hotsalin tarjoamat erilaiset kehonhuoltotunnit ovat olleet uutena osiona harjoituksissa, joista etenkin jooga on ollut mieluista. Joudun tosin toteamaan, että jäsenet K ja H eivät sieltä jogien notkeimmasta päästä ole ;)

 

Harjoitusten puolesta kulunut syystalvi on ollut kohtalainen. Motivaatio harjoitteluun on ollut hyvä. Kaikki on oikeastaan mennyt aikalailla suunnitelmien mukaan. Ei mainittavia takapakkeja tai muita jarrutavia tekijöitä, mutta ei myöskään suuria kehitysloikkauksia. Semmoista perustekemistä. No okei, täytyy tunnustaa että tänä syksynä olen pystynyt jalkaani laittamaan piikkarit ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008! Eli nopeusharjoittelu on ollut mahdollista täysipainoisesti, kuitenkin määrää maltillisesti lisäten. Edellä mainitun vuoden jälkeen on vaivana ollut selkä sekä jalkapohjat, ensin oikea, sitten vasen ja taas oikea. Nopeusharjoittelu on siis tähän asti ollut aikalailla soveltamista. Samalla myös loikkia on tänä syksynä lisätty harjoitusohjelmaan. Näitäkin aika maltillisesti. Mutta syksyllä tehdyn totuttelun jälkeen määrää voidaan keväällä lisätä, ja siitä olenkin jo oikeastaan aika innoissani! Näiden kahden seikan on erittäin toivottavaa näkyvän myös rinkityöskentelyssä jalkojen osalta. Kuitenkin jotenkin tuntuu, että jotain vielä puuttuisi. Jotain uutta, inspiroivaa, vanhaa tai turvallista? Hankala sanoa mitä se on, mutta ehkä tunnistan sen kun se ”joku” jostain löytyy.

Parin viikon päästä koittava Teneriffan harjoitusleiri tuo puolestaan ehkä jo hieman kaivattua piristystä Suomen harmauteen, vaikkakin olen kovasti tykännyt muutamana päivänä olleesta pakkasilmasta. Tarkoituksena on siis lähteä tammikuun puolessa välissä parin viikon täsmäiskulle Teneriffalle. Leiriltä haetaan mahdollisuutta ”pitkiin heittoihin” (talvella lähes kaikki heitot on heitettävä pressuun noin kolmen metrin etäisyydelle), joka tuo jo itsessään kovasti piristystä reeneihin. Kyseessä on kuitenkin laji, jossa pyritään heittämään väline mahdollisimman kauas :D

Meneilläänolevan voimakauden henkeen sopien meillä on Heidin kanssa kehkeytymässä jonkinlainen ryhmän sisäinen kilpailu kyykyn suhteen. Se että näkee ja kuulee mitä toinen on tehnyt potkii eteenpäin ja motivoi tekemään vähintään saman. Vuoden viimeisenä päivänä onkin puntti, joka sisältää juuri mainittua kyykkyä. Paperilla on Heidin helppo 3x115, se on siis huomisen vähimmäistavoite!

 

Oikein hyvää vuotta 2016 kaikille innokkaille ja vähemmän innokkaille lukijoillemme! Tulevana vuonna ryhmämme aktivoituu somen käytössä ainakin allekirjoittaneen osalta. Kuulemisiin! :)