Kompressiosta lisäpotkua treeneihin

Heidi 21.01.2016

Uuden yhteistyön kunniaksi vähän juttua Tritaniumin tuotteista myös täällä blogin puolella. Ollaan tyttöjen kanssa päästy kokeilemaan heidän laadukkaita kompressiopöksyjä ja -säärystimiä viime kesästä alkaen, joten käyttökokemuksia ollaan jonkin verran ehditty tällä välin keräillä.  

En tiedä, olinko vielä vuosi sitten kuullut koko Tritaniumista, saati tiennyt sen olevan joensuulainen kompressio- ja urheiluvaatefirma. Viime kesänä ruvettiin miettimään keinoja jalkojen rasituksen pienentämiseksi, kun kilpailumatkoja ja reissaamista oli tiedossa sen verran paljon. Yleensä kun sitä pitäisi olla viimeistään matkustuksen jälkeisenä päivänä jo täydessä iskussa radalla, pohdittiin että olisiko mahdollista nopeuttaa jalkojen palautumista ja estää matkustuksen aiheuttamaa turvotusta jollain konsteilla. Tähän hätään kuultiinkin Tritaniumista ja mentiin tutustumaan heidän tuotteisiin.

Katukuvassa kompressiovaatteita on näkynyt muutaman vuoden ajan fitness-buumin seurauksena, mutta yleisurheilupuolelle ne eivät ole vielä kunnolla rantautuneet. Tällainen kuva miulla ainakin on. Jännä juttu sinänsä, sillä ainakin meidän käyttökokemusten mukaan kompressiotuotteiden ominaisuudet ovat olleet apuna meidän harjoittelussa ja jopa kisoissa. Itsellä penikkavaivat ovat ympärivuotinen riesa, joka kuitenkin pysyy jossain määrin aisoissa kompressiosäärystimien kanssa eikä treenejä ole sen vuoksi tarvinnut muokkailla tänä syksynä juuri lainkaan. Jalat ovat treeneissä muutenkin kovilla, kun hyppyä, pomppua, hölkkää ja juoksua tulee lähes päivittäin. Teen harjoituksissa paljon lajinomaisia juoksuja ja loikkia kylki menosuuntaan, jotka on aina ennen olleet myrkkyä penikoille, mutta nyt olen pystynyt tekemään niitä enemmän kuin aiempina vuosina - kiitos eXtend Highien!

Treenien päälle vetäisen jalkaan toiset valkoiset säärystimet, jotka on kehitetty nimenomaan palautumista varten. Niitä matalan paineen säärystimiä voikin sitten pitää lähes aina, välillä jopa nukun yötkin ne jalassa. Matkustaessa low-säärystimet on myös ihan ehottomat, jos tulee pitkään paikallaan istumista tai vastaavasti paljon kävelyä. Voisin kuvitella niiden olevan aika tehokkaat myös seisomatyössä estämällä turvotuksen muodostumista jalkoihin. Tritaniumin pojat ovat ammattitaidollaan hioneet tuotteet viimisen päälle laadukkaiksi, niin nämä eXtend Lowitkin - en voi kuin suositella! Kattavat tuotekuvaukset ja käyttösuositukset voit käydä kurkkaamassa Tritaniumin nettisivuilta (www.tritaniumstore.fi), niitä en viitsi tähän kopioida :)

 

 

Uutuudetkin ovat siellä jo näkyvissä ja tilattavissa, itse ainakin ootan jo innolla helmikuun alkua! Jommat kummat säärystimet kun tuntuvat olevan koko ajan jalassa, niin uudet ovat jo tarpeen. Myös teille seuraajille ja faneille on tiedossa tämän yhteistyön tiimoilta jotakin, joten pysykää hollilla!