Teneriffan leiri

Katri 10.02.2016

Kahden viikon mittainen harjoitusleiri Pohjois-Teneriffalle toi hieman uudenlaisia tuulia talven rutiineihin. En ole aikaisemmin keskellä talvea käynyt harjoittelemassa etelässä, joten innolla jo leiriä odotinkin. Tarkoituksena oli tehdä heittopainotteinen leiri ja siten siis keskittyä pääasiassa ”oikeisiin” heittoihin, eikä vaan pölistellä pressua. Muu harjoittelu suunniteltiin tukemaan heittoja, toki lämpöä hyödynnettiin myös mm. loikissa ja juoksuissa. Voimaharjoittelu jätettiin todella kevyeksi ja myös paljon huoltavaa ja matalatehoista harjoittelua oli heittojen vastapainona.

Leiristä jäi erittäin positiivinen maku! Puitteet olivat hyvät, ja siellä homma toimi loistavasti. Kentälle päästiin myös virallisten aukioloaikojen ulkopuolella, joten viikonloppuisin kentällä oltiin monesti ihan omalla porukalla ns. ”private sessionilla”. Aivan mahtavaa. Tästä suuri myönteinen maininta paikalliselle puuhamiehelle, mikä tahansa reeniaika oli aina ”perfect”, ja ovilla oltiin avainten kanssa vastassa. Ulkomaalaisia urheilijoita oli aika vähän, joten senkin puolesta harjoittelemaan mahtui ihan silloin kuin tarvitsi. Punttisalin puoli oli jo parhaan hohtonsa nähnyt, mutta riitti kuitenkin siihen mitä oli tarkoitus tehdä. Hotellilta oli kentälle matkaa noin puolisen kilometriä, joten ylä-ja alamäkien kipuaminen toimi hyvänä verryttelynä. Viimeisinä vuosina en olekkaan juuri hotellissa asunut leirillä, joten oikeastaan ihan mukavaa oli tällä kertaa semmoisessa majailla. Ja mikäpäs siinä täysihoidosta nautiskellessa, kun vielä pääsi altaalle palautumaan vaikka joka päivä. Noh, ehkä yksi toisinaan pientä turhautumista herättänyt juttu hotellielämässä oli hiukan varttuneempi lomalaisväestö... Mutta kaiken kaikkiaan siis täydellisyyttä hipova kokonaisuus!

Tuo kaksiviikkoinen etelässä herätti ajattelemaan, miten erilaista harjoittelu lämpimässä onkaan. Nyt reilun viikon jälleen Suomessa olleena voi vain kaiholla muistella lämmön edistämää palautumista, sekä huomattavasti irtonaisempaa tuntemusta lihaksistossa. Toki nykyiseen jumitilaan vaikuttaa myös alkanut maksimivoima kausi, jännästi vain tuppaa kroppa jumiutumaan kovista punteista. Mielenkiintoista olisi joskus kokeilla harjoittelua lämpimässä ilmastossa koko talven ajan. Sen verran suuri merkitys tuolla lämmöllä ainakin itselle tuntuu olevan.

 

Se täytyy vielä mainita, että kelit todellakin olivat meidän puolella. Teneriffalla sattui juuri olemaan tavallista lämpimämpi talvi, kollareita ei tarvinnut laukusta ottaa käyttöön ollenkaan, saati tuulitakkia. eikä leirin aikana sattunut satamaankaan. Samalla kun vielä Suomesta tuli viestiä ja kuvia kuinka paukkupakkaset vaan jatkuu ja jatkuu, ei oikein muuta voinut kun nauttia vielä pikkuisen enemmän ;)

Kolme lepopäivää leiriin mahtui myös ja vaikka hermottavat reenit veivätkin suurimman innon turismointiin, tuli käytyä tulivuorella, sekä eläintarhassa. Ne olivatkin mielestäni hyvää vastapainoa harjoittelulle. Kun hotellilta lähti kenttää kauemmas, huomasi silloin että taitaakin tehdä välillä ihan hyvää käydä vähän muuallakin.

                    

Huomenna olisi muuten tarkoitus korkata hallikausi, tällä kertaa kuitenkin aika yllätävällä lajilla. Mikäli nyt siis sunnuntain kyykkyjumit jaloista sen verran helpottaa... Jos hyvin käy, saattaa lopputuloksesta tulla myös jotain kuva/videomateriaalia. Huomisen jälkeen hallikausi jatkuu sitten SM-halleilla kuluvan kuun viimeisenä viikonloppuna, launantaina kiekko ja sunnuntaina kuula. Ollaanpa kuulolla sitten näitten jälkeen!