Tunnelmat etelän leirin alla

Heidi 20.02.2016

Aika päivitellä kuulumisia, kun laukut ennen kauden ensimmäistä ulkomaanleiriä odottaa pakattuina. Huomenna kukonlaulun aikaan tämä tyttö onkin jo yläilmoissa matkalla kohti etelää.

Talvi on mennyt treenien osalta oikeinkin mukavasti. Joitakin testiennätyksiä olen saanut rikottua ja heitot ovat kulkeneet, mikä on saanut ajoittain jopa hymyn heittäjätytön huulille. Kehitys ei niinkään ole näkynyt voima-arvoissa, mutta etenkin vartalonhallinnassa ja sen myötä heittotekniikassa olen ottanut monta pientä askelta eteenpäin.

Olen treenannut 2-3+1 tahdilla, eli kaksi-kolme viikkoa treeniä nousevalla rasituksella, jonka jälkeen viikko omatoimista kevyempää treeniä. Kroppa on ottanut hyvin treeniä vastaan ja olen pystynyt tekemään jopa noita kolmen viikon treenijaksoja, vaikka viimeisellä viikolla alkaakin usein jo tuntua, että energiat on kropasta vähissä. Lepoviikon ohjelman päätän aika pitkälle itse, mutta muuten harjoitusohjelma on valmentajan suunnittelema. Viime kauteen verrattuna aika pitkälle samoilla askelmerkeillä ja ohjelmilla on menty tämäkin talvi. Tietysti pieniä uudistuksia ja variaatioista harjoitusten sisältöön on tehty, esim. erilaisia hyppelyitä tai lajitaitoharjoitteita. Muutosta edelliseen on ollut myös se, että tällä kaudella on tullut panostettua liikkuvuusharjoitteluun entistä enemmän ja keskityttyä ns. aktiiviseen lepoon. Kevyt ja lyhyt treeni tai kehonhuolto palauttaa kroppaa selkeästi paremmin kuin pelkkä paikallaan makaaminen. Usein paikallaan oleminen tuntuu myös pääkopalle hankalalta, joten kevyt palauttelu helpottaa oloa kaikin puolin. Lepo- ja palautumisaikaa tänä vuonna onkin riittänyt, kun opiskelu on ollut pitkälle itsenäistä ja tahti vähintään kohtuullinen.

Joku aina välillä kysyykin, että mitä mie sitten oikein teen, kun vaan pelkästään urheilen. En tiedä, ehkä oon mestari möllöttämisessä, mutta yhtään ei ole tarvinnut peukaloita pyöritellä missään välissä :) Miun päivärytmi on näyttänyt oikeastaan koko syksyn ja talven jota kuinkin tällaselta:

9 Herätys

10-12 Aamutreeni

13 Syömään

15 Päiväunet/opiskelua

18 Iltatreeni

20 Kotiin syömään, suihkuun ja sohvalle

23 zZZzZZZZzZ

Joskus junnuna leireillä puhuttiin urheilijan arjesta ja siitä, miten tärkeä säännöllinen elämänrytmi on kehittymiselle ja palautumiselle. Miusta on tänä vuonna viimein alkanut tuntua, että itelle sopiva päivärytmi on aika hyvin löytynyt.

Tietysti pientä vaivaakin pitkin talvea on ollut, mutta ne kuuluvat valitettavasti asiaan. Lähtökohdat etelän leirille eivät ihan ole sellaiset kuin syksyllä oli suunnitelmissa, mutta polven kunto paranee koko ajan ja toiveissa on, että pystyn viskaamaan keihästä leirillä edes pienestä vauhdista. Pitäkää peukkuja!