Matkustus ja sopeutumista

Katri ja Heidi 04.07.2015

Matkaan lähdettiin Joensuusta torstaina jo 9.17. Junalla puksuteltiin Helsinkiin, ja päästiin käyttämään myös uutta lähijunaa, joka ei kuitenkaan vielä varsinaisella lentokentän pysäkillä pysähtynyt, vaan loppumatka mentiin bussilla. Reippaan kahdeksan tunnin lento Souliin läksi ennen kuutta illalla, ja perillä Etelä-Koreassa oltiin paikallista aikaa kahdeksan maissa. Matkaa jatkettiin vielä junalla muutaman tunnin verran, ja perillä Gwangjussa oltiin paikallista aikaa kolmen maissa. Kuuden tunnin aikaero huomioiden matkamme kesti kaikkiaan aika tarkkaan 24 tuntia.

Pitkää matkaa varten kävimme hieman viimehetken ostoksilla Joensuun Helatielle, josta mukaamme lähti mm. kompressiotrikoot. Uskomme, että niistä ei tuolla pitkällä lennolla ainakaan haittaa ollut, eikä sen kummempia nestepöhötyksiä ollut havaittavissa. Melkoisen mainio keksintö! Voi olla, jotta Tritaniumin liikkeessä tulemme vierailemaan toistekkin…

 

 

Loppu ensimmäisestä päivästä menikin sitten paikkoja katsellessa ja ihmetellessä. Kylä, jossa asumme, on muidenkin suurten kisojen tapaan rakennettu varta vasten näitä kisoja varten. Kylästä löytyy mm. ympärivuorokauden auki oleva ruokala, oma sairaala, pieni harjoituskenttä, pari kuntosalia, sekä erilaisia vapaa-ajanviettopaikkoja. Asuin taloja on kylässä yhteensä 20, kaikki 18-36 kerroksisia. Valitettavasti jokaista rappua kohti on vain yksi hissi, joten liikkuminen yhdeksänteen kerrokseen on välillä melko hidasta. Asumme yhdessä viiden muun yleisurheilija tytön kanssa. Kämpässä on olohuone, kolme makuuhuonetta ja kaksi vessaa. Asunnot ovat sen verran uusia, että moni paikka on vielä muovin suojaamana, esimerkiksi keittiön tasot ja huoneen ovenkahva. Kämppämme seinällä on myös oheinen ukaasi.

       

 

Tänään pääsimme molemmat tekemään ensimmäisen kunnon harjoituksen eilisten verryttelyiden jälkeen. Kävimme tutustumassa heittojen harjoittelukenttään, josta löytyi myös erittäin kattava kuntosali, sekä voimistelusali. Totuttelu lämpimään ja kostemaan ilmaan, sekä aikaeroon jatkuu, pysykää kuulolla!