Heidi Nokelainen

Nimi: Heidi Nokelainen

Syntynyt: 30.9.1990 Rautjärven Simpeleellä

Asuinpaikka: Joensuu/Kouvola

Urheiluseura: Joensuun Kataja

Laji: Keihäänheitto

Ennätys: 62,13 m (Lappeenranta 2016)

Saavutukset:

EM-kisaedustus 2016

SM-kulta 2016

Universiadit 9. 2015

SM-pronssi 2015

Tavoitteet 2018:

EM-Berliini

Valmentaja: Olavi Parjanen

 

Tietoja minusta

Olen Heidi Nokelainen, keihäänheittäjä ja kieltenopettajaopiskelija Itä-Suomesta. Luonteeltani olen iloinen karjalainen, joka uskaltaa avata suunsa tilanteessa kuin tilanteessa. Urheilijana olen tavoitteellinen, tunnollinen sekä pohdiskeleva ja käännän jokaisen kiven saavuttaakseni maailman terävimmän kärjen keihäänheitossa.

Keihäänheittäjä minusta tuli monipuolisen urheilutaustan kautta. Lapsuus kului pitkälti eri urheiluharrastusten parissa. Naapuruston lasten kanssa pelailtiin jalkapalloa, välillä käytiin yleisurheiluharkoissa, talvet lasketeltiin ja hiihdettiin. Yleisurheilussa heittolajit ovat aina tuntuneet itselle sopivimmilta, vaikka kaikissa yleisurheilulajeissa olen kilpaillutkin. Heitoista keihäs valikoitui päälajiksi yläkouluikäisenä. Muut lajit jäivät laji kerrallaan pois ohjelmasta ja lukiolaisena jäljelle jäi pelkästään keihäänheitto. Keihäänheitossa minua kiehtoo sen haasteellisuus ja monipuolisuus; räjähtävä, mutta teknillisesti haastava suoritus, johon tarvitaan rytmitajua ja voimaa.

Viime vuodet olen urheillut ammatikseni ja viimeistellyt yliopisto-opintoja Itä-Suomen yliopistossa. Urheilijalle on tärkeää pystyä välillä irrottautumaan urheilumaailmasta, jotta sekä keho ja mieli palautuvat. Tähän opinnot ovat tarjonneet hyvää vastapainoa. Siinä saa suunnattua ajatuksia välillä muualle.

Urheilu on minulle elämäntapa. Nautin kovista harjoituksista, itseni haastamisesta, päämäärätietoisesta elämästä.  Hetkelliseen motivaatiopulaan auttaa hyvien kisafiilisten muistelu. Keihäänheittäjän paras tunne on katsella keihään perään pilvettömälle taivaalle. Silloin sekunnit hidastuvat ja lopulta, kun keihäs putoaa nurmikkoon, voi nostaa kädet tuuletukseen. Sitä varten jaksaa koko syksyn ja talven hikoilla.

Huippu juttu, että haluat seurata miun matkaa yleisurheilukentillä :)

Kumppanit